Przystawki
Pierogi z kaczką
Pierogi nadziewane kaczką z suszoną śliwką damaszką i pieczonym jabłkiem z Kotliny Łąckiej, foie gras w sosie własnym wzbogaconym masłem
56
Pierogi ruskie
Pierogi z tradycyjnym farszem z twarogu i ziemniaków, sos z czarną truflą
46
Wątróbka drobiowa
Przysmak Krwawego Burmistrza
Pasta z wątróbki drobiowej z maderą i porto w glazurze malinowej podana z pieczywem
44
Tatar z polędwicy wołowej
Tatar z polędwicy wołowej z domową musztardą, aromatyczną galaretką grzybową, taflą z parmezanu i świeżą czarną truflą
68
Antipasti
Szynka parmeńska, roquefort, pecorino, camembert, oliwki, czarne jabłko, suszone morele, orzechy włoskie
88
Tosty
Podwędzany pieczony rostbef wołowy
nadziewany kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
22/1 szt.
48/3 szt.
Wędzony łosoś
nadziewany kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
22/1 szt.
48/3 szt.
Pieczona, marynowana kapusta
nadziewana kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
16/1 szt.
34/3 szt.
Finger food
Kawior Antonius Siberian (30 g)
(średnica ziarna 2,4 – 2,6mm)
Kawior z jesiotra syberyjskiego (Acipenser baerii). Jego perły charakteryzują się intensywnym aromatem, który zadowoli najbardziej wymagającego amatora kawioru. Występuje w odcieniach od czerni po jasny brąz. Przygotowywany jest tradycyjną metodą „Malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.
Kawior z jesiotra syberyjskiego (Acipenser baerii). Jego perły charakteryzują się intensywnym aromatem, który zadowoli najbardziej wymagającego amatora kawioru. Występuje w odcieniach od czerni po jasny brąz. Przygotowywany jest tradycyjną metodą „Malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.
220
Zapiekane ziemniaki gratin
z czarną truflą z Piemontu
46
Masło truflowe z chlebem rzemieślniczym na zakwasie
na życzenie podajemy z chlebem bezglutenowym
34
Krystalizowane orzechy pekan (orzechy)
z aromatem dymu z drewna wiśniowego
24
Selekcja włoskich oliwek
Cerignola zielone, czarne, czerwone oraz oliwki Leccino
24
Domowe frytki z majonezem truflowym
i carną truflą z Piemontu
38
Dania główne
Steki
Czeczotka Stek 700g/1140g (polecane dla 1-2 osób)
Antrykot z kością z polskiej wołowiny ekstra marmur, sezonowanej na sucho. Mięso grillujemy na japońskim grillu węglowym KONRO, wykonanym z ziemi okrzemkowej.
Steka podajemy z zapiekanymi ziemniakami gratin, puszystym puree z ziemniaków, sosem wołowym z podwędzanym szpikiem kostnym i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi i dressingiem limonkowym.
Steka podajemy z zapiekanymi ziemniakami gratin, puszystym puree z ziemniaków, sosem wołowym z podwędzanym szpikiem kostnym i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi i dressingiem limonkowym.
320
Sałatki koktajlowe

Wołowina Wagyu Kagoshima
Wołowina Wagyu Kagoshima , glazura sojowa, edamame, imbir marynowany, rzodkiewka, dressing limonkowy, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
78
Polędwica wołowa
Polędwica wołowa, tzatziki, pomidory koktajlowe, parmezan, oliwki Leccino, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
42
Polędwica z tuńczyka żółtopłetwego
Tuńczyk w marynacie z sosu sojowego i sezamu, zielony ogórek, dressing limonkowy , sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
42
Kurczak
Kurczak z wolnego wybiegu, pomidory koktajlowe, sos cezar, parmezan, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
32
Krewetki argentyńskie
Krewetki argentyńskie, pomidory koktajlowe, sos Marie Rose, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
32
Grzyby shitake
Glazurowane grzyby shitake, edamame, sezam, zielony ogórek, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
32
Ośmiornica z grilla
Grillowana ośmiornica, pomidory koktajlowe, sos limonkowy, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
42
Desery

Lody
Wanilia z Madagaskaru Pistacja z Iranu
Mleczne
Płatki róż
Kaskara
Czekolada Valrhona Manjari
Mleczne
Płatki róż
Kaskara
Czekolada Valrhona Manjari
18
Czekolada Valrhona i marakuja
Czekoladowy tort z kremem z marakui i sosem pomarańczowym
44
Biały ser i wiśnia
Palony sernik baskijski z aromatem kwiatu pomarańczy i glazurowaną wiśnią
42
Morela, wanilia, lawenda
Morela w syropie lawendowym, z rzemieślniczymi lodami waniliowymi i pistacjowymi z bitą śmietaną i pudrem malinowym
44
OSTRYGI | STEKI | WOŁOWINA WAGYU | KAWIOR | TRUFLE