Dziś polecamy
Ostrygi podajemy jedynie od czwartku do niedzieli!
Na życzenie panierujemy ostrygi
Ostrygi Gillardeau nazywane często Rolls-Roycem wśród ostryg są jednym z ulubionych produktów najlepszych szefów kuchni. Hodowane są przez rodzinną farmę Gillardeau od 1898 roku.
Orzechowy smak mięsa jest znakiem rozpoznawczym ostryg Gillardeau. Są jędrne, soczyste i jednocześnie delikatne.
Każda muszla posiada wygrawerowaną literę “G” – symbol oryginalności i najwyższej jakości. W Czeczotce serwujemy ostrygi Gillardeau kalibru 2, pochodzące z Normandii.
Przystawki
Antipasti
Szynka parmeńska, roquefort, pecorino, camembert, oliwki, czarne jabłko, suszone morele, orzechy włoskie
88
Tatar z polędwicy wołowej
Tatar z polędwicy wołowej z domową musztardą, aromatyczną galaretką grzybową, taflą z parmezanu i świeżą czarną truflą
64
Wątróbka drobiowa
Przysmak Krwawego Burmistrza
Pasta z wątróbki drobiowej z maderą i porto w glazurze malinowej podana z pieczywem
42
Tosty
Pieczona, marynowana kapusta
nadziewana kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
14/1 szt.
32/3 szt.
Wędzony łosoś
nadziewany kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
20/1 szt.
46/3 szt.
Podwędzany pieczony rostbef wołowy
nadziewany kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
20/1 szt.
46/3 szt.
Finger food
Czarna trufla i chleb
Masło truflowe z chlebem rzemieślniczym na zakwasie
20
Kapusta
Palona marynowana kapusta nadziewana kremem philadelphia z chrzanem i imbirem na toście pszennym
14/1 szt.
32/3 szt.
Łosoś
Łosoś wędzony nadziewany kremem philadelphia z chrzanem i imbirem na toście pszennym
20/1 szt.
46/3 szt.
Rostbef
Podwędzany rostbef wołowy nadziewany kremem philadelphia z chrzanem i imbirem na toście pszennym
20/1 szt.
46/3 szt.
Ziemniak
Domowe frytki z majonezem truflowym i czarnymi truflami
32
Oliwki
Zestaw oliwek: Cerignola zielone, czarne, czerwone oraz oliwki Leccino
24
Orzechy pekan (orzechy)
Krystalizowane orzechy pekan z aromatem dymu z wiśni
22
Dania główne
Steki
Sałatki koktajlowe
Wołowina Wagyu Kagoshima
Wołowina Wagyu Kagoshima , glazura sojowa, edamame, imbir marynowany, rzodkiewka, dressing limonkowy, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
68
Polędwica wołowa
Polędwica wołowa, tzatziki, pomidory koktajlowe, parmezan, oliwki Leccino, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
38
Polędwica z tuńczyka żółtopłetwego
Tuńczyk w marynacie z sosu sojowego i sezamu, zielony ogórek, dressing limonkowy , sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
38
Ośmiornica z grilla
Grillowana ośmiornica, pomidory koktajlowe, sos limonkowy, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
38
Grzyby shitake
Glazurowane grzyby shitake, edamame, sezam, zielony ogórek, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
28
Krewetki argentyńskie
Krewetki argentyńskie, pomidory koktajlowe, sos Marie Rose, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
28
Kurczak
Kurczak z wolnego wybiegu, pomidory koktajlowe, sos cezar, parmezan, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
28
Desery
Morela, wanilia, lawenda
Morela w syropie lawendowym, z rzemieślniczymi lodami waniliowymi i pistacjowymi z bitą śmietaną i pudrem malinowym
38
Biały ser i wiśnia
Palony sernik baskijski z aromatem kwiatu pomarańczy i glazurowaną wiśnią
38
Czekolada Valrhona i marakuja
Czekoladowy tort z kremem z marakui i sosem pomarańczowym
38