Dziś polecamy
Ostryga Gillardeau z sosem mignonette, konfiturą z rabarbaru i olejem pietruszkowym
42
Ostryga Gillardeau zapiekana w śmietankowym sosie z pudrem nori i grzankami
42
6 ostryg Gillardeau
Wybierz wariant: sos mignonette, konfitura z rabarbaru i olej pietruszkowy lub zapiekane w śmietankowym sosie z pudrem z nori i grzankami
220
12 ostryg Gillardeau
Wybierz wariant: sos mignonette, konfitura z rabarbaru i olej pietruszkowy lub zapiekane w śmietankowym sosie z pudrem z nori i grzankami
440
Butelka Moet & Chandon Brut, Brut 750 ml + zestaw 6 ostryg Gillardeau
540
Butelka Moet & Chandon Brut, Brut 750 ml + zestaw 12 ostryg Gillardeau
740
Butelka Prosecco Bepin De Eto DOCG, Brut 750ml + zestaw 6 ostryg Gillardeau
360
Butelka Prosecco Bepin De Eto DOCG, Brut 750ml + zestaw 12 ostryg Gillardeau
540
Zakąski
Antipasti
Prosciutto di Parma DOP, sery: Roquefort, Pecorino Toscano DOP, Camembert, oliwki, czarne jabłko, suszone morele, orzechy włoski, podawane z chlebem na zakwasie
88
Masło truflowe
z chlebem rzemieślniczym na zakwasie
36
Krystalizowane orzechy pekan
z aromatem dymu z drewna wiśniowego
26
Oliwki
zielone, czarne, czerwone
26
Przystawki
Śledź Matjas
z marynowanym jabłkiem i koprem włoskim
46
Linguine z langustynką
w ziołowym sosie i yuzu
68
Jesienny tatar z polskiej wołowiny
z siekanej polędwicy wołowej zawiniętej w sezonowany rosfbef z dodatkiem domowej musztardy, z parmezanową chrupką i szczawikiem zajęczym, chleb rzemieślniczy
68
Przegrzebki
Smażone przegrzebki z sosem z Lomito i orzechów laskowych
58
Polskie pierogi grzybowe
Pierogi z lejkowcem dętym w sosie truflowym, z szałwią
48
Wagyu Beef Rostbef Kagoshima A5
Grillowane Wagyu podane z rozgrzewającym bulionem grzybowym dashi
118
Risotto
z pieczoną czerwoną papryką i grillowanymi krewetkami argentyńskimi
52
Przysmak krwawego Burmistrza
Pasta z wątróbki drobiowej z Maderą i Porto w glazurze malinowej, chleb rzemieślniczy
46
Mięsa i ryby
Pierś kaczki
Pierś kaczki w sosie własnym ze smażonym foie gras
118
Kurczak kukurydziany
podany w sosie własnym z puree z karmelizowanego kalafiora
78
Filet z okonia
podany z kawiorem w sosie z omułka jadalnego
98
Dodatki
Purée ziemniaczane
24
Ziemniaki gratin
24
Ziemniaki gratin z truflą
38
Domowe frytki
24
Domowe frytki
z majonezem truflowym i czarną truflą z Piemontu
36
Gołąbek
faszerowany duszonym szpinakiem w sosie koperkowym z grzankami
25
Carpaccio z buraka
z konfiturą pomarańczową i orzechami pekan
24
Mix sałat
z dressingiem z Porto
20
Steki
Stek Czeczotka
Antrykot z kością (według wagi), średnia wielkość: około 700 g
Antrykot z kością z polskiej wołowiny ekstra marmur, sezonowanej na sucho. Mięso grillujemy na japońskim grillu węglowym KONRO.
Stek podajemy z zapiekanymi ziemniakami gratin, puszystym puree z ziemniaków, sosem wołowym z podwędzanym szpikiem kostnym i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi i dressingiem limonkowym.
Antrykot z kością z polskiej wołowiny ekstra marmur, sezonowanej na sucho. Mięso grillujemy na japońskim grillu węglowym KONRO.
Stek podajemy z zapiekanymi ziemniakami gratin, puszystym puree z ziemniaków, sosem wołowym z podwędzanym szpikiem kostnym i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi i dressingiem limonkowym.
52 / 100g
Polędwica (200g)
Sezonowana na mokro polędwica wołowa w sosie truflowym
148
Rostbef (220g)
Sezonowany na mokro rostbef z polskiej wołowiny, w sosie własnym, z wędzonym szpikiem kostnym
138
Sałatki
Sałatka z ośmiornicą
Grillowana ośmiornica, pomidory koktajlowe, sałata rzymska, radicchio, sos limonkowy, majonez z trybuli, pieprz syczuański
84
Sałatka z kurczakiem
Grillowany kurczak kukurydziany, sałata rzymska, frisee, parmezan, sos cezar, grzanki, olej cytrynowy
58
Sałatka z kozim serem
Ser kozi Chevre, sałata rzymska, radicchio, rukiew wodna, sos z białego Porto, malina liofilizowana, pistacja irańska
56
Desery
Lody naszej produkcji
Porcja 100g
Smaki do wyboru: Wanilia z Madagaskaru, Pistacja z Iranu, Śmietankowo-czekoladowe, Z płatków róży, Sorbet malinowy, Czekolada Valrhona, Manjari
Smaki do wyboru: Wanilia z Madagaskaru, Pistacja z Iranu, Śmietankowo-czekoladowe, Z płatków róży, Sorbet malinowy, Czekolada Valrhona, Manjari
18
Czerwone Usta
mus z kaskary z czekoladą Manjari i wiśnią, podany z lodami śmietankowo-czekoladowymi
58
Sernik Czeczotka
podawany z marynowaną śliwką węgierką
42
Crème brûlée
z jałowcem i cytrusami
38
Morela & lawenda
Morela z lawendową bitą śmietanką, domowymi lodami z wanilią z Madagaskaru i irańską pistacją
46
OSTRYGI | STEKI | WOŁOWINA WAGYU | KAWIOR | TRUFLE