Dziś polecamy
Ostrygi podajemy jedynie od czwartku do niedzieli!
Na życzenie panierujemy ostrygi
Ostrygi Gillardeau nazywane często Rolls-Roycem wśród ostryg są jednym z ulubionych produktów najlepszych szefów kuchni. Hodowane są przez rodzinną farmę Gillardeau od 1898 roku.
Orzechowy smak mięsa jest znakiem rozpoznawczym ostryg Gillardeau. Są jędrne, soczyste i jednocześnie delikatne.
Każda muszla posiada wygrawerowaną literę „G” – symbol oryginalności i najwyższej jakości. W Czeczotce serwujemy ostrygi Gillardeau kalibru 2, pochodzące z Normandii.
Przystawki
Wątróbka drobiowa
Przysmak Krwawego Burmistrza
Pasta z wątróbki drobiowej z maderą i porto w glazurze malinowej podana z pieczywem
42
Tatar z polędwicy wołowej
Tatar z polędwicy wołowej z domową musztardą, aromatyczną galaretką grzybową, taflą z parmezanu i świeżą czarną truflą
68
Antipasti
Szynka parmeńska, roquefort, pecorino, camembert, oliwki, czarne jabłko, suszone morele, orzechy włoskie
88
Tosty
Podwędzany pieczony rostbef wołowy
nadziewany kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
20/1 szt.
46/3 szt.
Wędzony łosoś
nadziewany kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
20/1 szt.
46/3 szt.
Pieczona, marynowana kapusta
nadziewana kremem Philadelphia z chrzanem i imbirem
14/1 szt.
32/3 szt.
Finger food
Kawior syberyjski Pisani Dossi
z domowymi chipsami z ziemniaka i kwaśną śmietaną
10 g
10 g
148
Zapiekane ziemniaki gratin
z czarną truflą z Piemontu
38
Masło truflowe z chlebem rzemieślniczym na zakwasie
na życzenie podajemy z chlebem bezglutenowym
26
Krystalizowane orzechy pekan (orzechy)
z aromatem dymu z drewna wiśniowego
22
Selekcja włoskich oliwek
Cerignola zielone, czarne, czerwone oraz oliwki Leccino
24
Domowe frytki z majonezem truflowym
i carną truflą z Piemontu
36
Pierogi
Pierogi z białym makiem
Pierogi nadziewane białym makiem w sosie pomarańczowym z Cointreau
42
Pierogi z jeleniną
Pierogi nadziewane jeleniną i gruszką w sosie z nutą czekolady i passiflory
64
Pierogi z gęsiną
Pierogi nadziewane gęsiną z suszoną śliwką damaszką i pieczonym jabłkiem z Kotliny Łąckiej, foie gras w sosie własnym wzbogaconym masłem
56
Pierogi ruskie
Pierogi z tradycyjnym farszem z twarogu i ziemniaków, sos z czarną truflą
46
Dania główne
Steki
Sałatki koktajlowe
Wołowina Wagyu Kagoshima
Wołowina Wagyu Kagoshima , glazura sojowa, edamame, imbir marynowany, rzodkiewka, dressing limonkowy, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
68
Polędwica wołowa
Polędwica wołowa, tzatziki, pomidory koktajlowe, parmezan, oliwki Leccino, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
38
Polędwica z tuńczyka żółtopłetwego
Tuńczyk w marynacie z sosu sojowego i sezamu, zielony ogórek, dressing limonkowy , sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
38
Kurczak
Kurczak z wolnego wybiegu, pomidory koktajlowe, sos cezar, parmezan, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
28
Krewetki argentyńskie
Krewetki argentyńskie, pomidory koktajlowe, sos Marie Rose, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
28
Grzyby shitake
Glazurowane grzyby shitake, edamame, sezam, zielony ogórek, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
28
Ośmiornica z grilla
Grillowana ośmiornica, pomidory koktajlowe, sos limonkowy, sałata rzymska, radicchio, frisée, grzanki
38
Desery
Lody
Wanilia z Madagaskaru Pistacja z Iranu
Mleczne
Płatki róż
Kaskara
Czekolada Valrhona Manjari
Mleczne
Płatki róż
Kaskara
Czekolada Valrhona Manjari
18
Czekolada Valrhona i marakuja
Czekoladowy tort z kremem z marakui i sosem pomarańczowym
38
Biały ser i wiśnia
Palony sernik baskijski z aromatem kwiatu pomarańczy i glazurowaną wiśnią
38
Morela, wanilia, lawenda
Morela w syropie lawendowym, z rzemieślniczymi lodami waniliowymi i pistacjowymi z bitą śmietaną i pudrem malinowym
38