Dzis polecamy
Zestaw Prosecco Bepin De Eto DOCG
Butelka Prosecco Bepin De Eto DOCG, Brut 750ml + zestaw 12 ostryg Gillardeau
540
Zestaw Prosecco Bepin De Eto DOCG
Butelka Prosecco Bepin De Eto DOCG, Brut 750ml + zestaw 6 ostryg Gillardeau
360
Zestaw Moet & Chandon Brut
Butelka Moet & Chandon Brut, Brut 750 ml + zestaw 12 ostryg Gillardeau
740
Zestaw Moet & Chandon Brut
Butelka Moet & Chandon Brut, Brut 750 ml + zestaw 6 ostryg Gillardeau
540
12 ostryg Gillardeau
sos mignonette, konfitura z rabarbaru i olej pietruszkowy
lub
zapiekane w śmietankowym sosie z pudrem z nori i grzankami
lub
zapiekane w śmietankowym sosie z pudrem z nori i grzankami
440
6 ostryg Gillardeau
sos mignonette, konfitura z rabarbaru i olej pietruszkowy
lub
zapiekane w śmietankowym sosie z pudrem z nori i grzankami
lub
zapiekane w śmietankowym sosie z pudrem z nori i grzankami
220
Ostryga Gillardeau zapiekana
w śmietankowym sosie z pudrem nori i grzankami
42
Ostryga Gillardeau
z sosem mignonette, konfiturą z rabarbaru i olejem pietruszkowym
42
Zakaski
Masło truflowe
z chlebem rzemieślniczym na zakwasie
34
Krystalizowane orzechy pekan
z aromatem dymu z drewna wiśniowego
24
Oliwki
zielone, czarne, czerwone
24
Antipasti
Prosciutto di Parma DOP, sery: Roquefort, Pecorino Toscano DOP, Camembert, oliwki, czarne jabłko, suszone morele, orzechy włoski
88
Kawior
Kawior Antonius Siberian (30 g)
(średnica ziarna 2,4 – 2,6mm)
Kawior z jesiotra syberyjskiego (Acipenser baerii). Jego perły charakteryzują się intensywnym aromatem, który zadowoli najbardziej wymagającego amatora kawioru. Występuje w odcieniach od czerni po jasny brąz. Przygotowywany jest tradycyjną metodą „Malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.
Kawior z jesiotra syberyjskiego (Acipenser baerii). Jego perły charakteryzują się intensywnym aromatem, który zadowoli najbardziej wymagającego amatora kawioru. Występuje w odcieniach od czerni po jasny brąz. Przygotowywany jest tradycyjną metodą „Malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.
220
Przystawki
Przysmak krwawego Burmistrza
Pasta z wątróbki drobiowej z Maderą i Porto w glazurze malinowej
44
Risotto
z pieczoną czerwoną papryką i grillowanymi krewetkami argentyńskimi
52
Wagyu Beef Rostbef Kagoshima A5
Grillowane Wagyu podane w bulionie grzybowym z shiitake i piklowaną rzodkwią Daikon
78
Pierogi Ruskie
Pierogi z tradycyjnym farszem z twarogu i ziemniaków, sos z czarnej trufli
46
Przegrzebki
Smażone przegrzebki z sosem z Lomito i orzechów laskowych
68
Tatar z polskiej polędwicy wołowej
z domową musztardą, aromatyczną galaretką grzybową, taflą z parmezanu i świeżą czarną truflą
68
Miesa i ryby
Polędwica z dorsza
w wędzonym sosie beurre blanc, z rukwią wodną
86
Kurczak kukurydziany
z kaparami z czosnku niedźwiedziego w ziemniaczanym sosie ziołowym
64
Pierś kaczki
Pierś kaczki w sosie własnym ze smażonym foie gras
108
Dodatki
Domowe frytki
z majonezem truflowym i czarną truflą z Piemontu
36
Domowe frytki
24
Ziemniaki gratin z truflą
38
Ziemniaki gratin
24
Coleslaw
z kopru włoskiego z jabłkiem
23
Mix sałat
z dressingiem z Porto
20
Fasolka szparagowa
w sosie holenderskim z pachnotką zwyczajną
25
Steki
Rostbef (220g)
Sezonowany na mokro rostbef z polskiej wołowiny, w sosie własnym, z wędzonym szpikiem kostnym
108
Stek Czeczotka
Antrykot z kością (według wagi) średnia wielkość: około 700 g
Antrykot z kością z polskiej wołowiny ekstra marmur, sezonowanej na sucho.
Mięso grillujemy na japońskim grillu węglowym KONRO. Stek podajemy z zapiekanymi ziemniakami gratin, puszystym puree z ziemniaków, sosem wołowym z podwędzanym szpikiem kostnym i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi i dressingiem limonkowym.
Antrykot z kością z polskiej wołowiny ekstra marmur, sezonowanej na sucho.
Mięso grillujemy na japońskim grillu węglowym KONRO. Stek podajemy z zapiekanymi ziemniakami gratin, puszystym puree z ziemniaków, sosem wołowym z podwędzanym szpikiem kostnym i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi i dressingiem limonkowym.
Polędwica (200 g)
Sezonowana na mokro polędwica wołowa w sosie truflowym
128
Salatki
Sałatka z kozim serem
Ser kozi Chevre, sałata rzymska, radicchio, rukiew wodna, sos z białego Porto, malina liofilizowana, pistacja irańska
56
Sałatka z kurczakiem
Grillowany kurczak kukurydziany, sałata rzymska, frisee, parmezan, sos cezar, grzanki, olej cytrynowy
58
Sałatka z ośmiornicą
Grillowana ośmiornica, pomidory koktajlowe, sałata rzymska, radicchio, sos limonkowy, majonez z trybuli, pieprz syczuański
84
Desery
Morela & lawenda
Morela z lawendową bitą śmietanką, domowymi lodami z wanilią z Madagaskaru i irańską pistacją
44
Crème brûlée
z jałowcem i cytrusami
36
Sernik Czeczotka
podawany z truskawkami
42
Czerwone Usta
mus z kaskary z czekoladą Manjari i wiśnią, podany z lodami śmietankowo-czekoladowymi
58
Lody naszej produkcji
Smaki: Wanilia z Madagaskaru, Pistacja z Iranu, Śmietankowo-czekoladowe, Z płatków róży, Wiśniowiec Kawowy – Cascara, Czekolada Valrhona Manjari
18
OSTRYGI | STEKI | WOŁOWINA WAGYU | KAWIOR | TRUFLE